fbpx
Trouwmode Fish

Welke soorten bruidslingerie zijn er?

De bruidslingerie is erg belangrijk voor de uitstraling van de trouwjurk. Niet veel bruidjes realiseren dat, omdat de lingerie natuurlijk niet zichtbaar is onder de trouwjurk. Toch klopt dat niet helemaal, want slecht zittende lingerie zie je wel degelijk. De jurk komt dan niet mooi uit en eigenlijk heeft een trouwkleed kopen weinig zin als je niet ook investeert in goede lingerie. Maar wat is dan goede lingerie? We bespreken in deze blog de meest populaire vormen van bruidslingerie: 

  • Torselet
  • Bustier
  • Slips en strings
  • Petticoat

Wat is een torselet?

Niet veel vrouwen hebben ooit eerder een torselet gedragen voor ze naar onze trouwjurken outlet komen. Ja, je leest het goed: naast onze collectie trouwjurken hebben we ook een afdeling vol met bruidslingerie. Een torselet is eigenlijk de ultieme vorm van bruidslingerie: chique, sexy én functioneel. De taille wordt extra benadrukt, kleinere borsten krijgen een lift en grote borsten krijgen een optimale ondersteuning. Vaak heeft een torselet haakjes en veters op de rug, waardoor je zelf kunt bepalen hoe strak het zit en je bruidslingerie de hele dag goed zit. 

Bustier als bruidslingerie

Als je naar onze bruidswinkel vlakbij Antwerpen komt voor je trouwkleed, kun je ook een bustier proberen voor onder je trouwjurk. Een bustier lijkt veel op een torselet, maar is korter van stuk. Wil je graag je buik verbergen? Dan kun je beter kiezen voor een torselet, want bij een bustier piept ‘ie er vaak net onderuit. 

Slip of string onder de bruidsjurk?

We hebben het over de bovenkant gehad, maar hoe zit het met de onderkant van je lijf? Een slip of string is erg sexy, maar houd je trouwjurk als uitgangspunt. Zit de trouwjurk strak om je billen? Dan is een string altijd aan te raden. Niemand wil natuurlijk de lijnen van een slip zien door haar prachtige jurk. Bij losvallende jurken kun je gerust kiezen voor een slip als je dat comfortabeler vindt. Bovendien zit je dan ook wat veiliger als iemand je spontaan op de schouders neemt (komt vaker voor dan je denkt op een bruiloft): zo sta je niet in je blote billen!

Petticoat ofwel onderrok

Veel trouwjurken zijn ontworpen om gedragen te worden met een onderrok. Deze onderrok wordt ook wel petticoat genoemd. Hoe de onderrok eruit ziet is geheel afhankelijk van de trouwjurk. Wil je meer volume, dan zal de onderrok voller zijn dan bij een ander model trouwjurk. 
Heb je al een trouwjurk op het oog? Zo niet, kom dan eens onze collectie goedkope trouwjurken bekijken! De Bruidsmode Outlet is dé winkel voor goedkope trouwjurken nabij Gent. Zien we je snel?