fbpx

Welke trouwjurk voor welk figuur?

Elk figuur is weer anders en daarom kan het best lastig zijn om de perfecte trouwjurk te vinden. Gelukkig kunnen onze stylisten van onze bruidsmodewinkel vlakbij Antwerpen je helpen bij het trouwkleed kopen. Met één blik op jouw figuur weten ze precies welke soorten trouwjurken het mooiste bij je staan. In deze blog geven we alvast enkele tips die je kunt doornemen voordat je langskomt bij onze trouwjurken outlet. Over het algemeen zijn er vijf lichaamstypen: 

  1. Peer figuur
  2. Recht en smal
  3. Zandloper figuur
  4. Appel figuur
  5. Omgekeerde driehoek

Trouwjurken peer figuur

Een peer figuur is van boven smaller en van onder iets breder. Bij dit lichaamstype is het mooi om het decolleté te benadrukken en de heupen en bovenbenen iets te camoufleren. De taille en buik mogen best worden gezien. Uit onze collectie trouwjurken zouden strapless baljurken heel mooi passen bij dit figuur. In combinatie met een verlaagde taille en een wijd uitlopende rok worden de beste punten van je lichaam benadrukt en lijk je ook nog eens langer! 

Bruidsjurken recht en smal figuur

Dames met een recht en smal figuur missen vaak natuurlijke curves. Lastig? Juist niet, want hierdoor kun je juist kiezen uit alle modellen trouwjurken waar vorm in zit. Voor meer rondingen kies je een a-lijn jurk. Lange benen? Show ze met een korte trouwjurk. Door te kiezen voor een korte jurk met volume komen je benen nog beter uit. Vermijd strapless jurken die de nadruk leggen op je kleinere boezem. Die kun je overigens groter laten lijken door te kiezen voor een jurk met plooien bij de borsten. Een off-shoulder halslijn of halter staat ook heel goed bij je. 

Zandloper figuur trouwjurken

Zeker weten dat heel wat vrouwen jaloers zijn op jouw zandloper figuur. Een strak model trouwjurk zal je prachtig staan dankzij je vollere boezem en heupen. Een strapless jurk kun je heel goed hebben, net zoals een zeemeermin jurk. Kragen en halters kun je beter vermijden. Kom eens een kijkje nemen tussen onze goedkope trouwjurken, de keuze is voor jou reuze! 

Bruidsmode voor appel figuur

Als je een appel figuur hebt, is je bovenlijf voller dan je onderlijf. Je taille is niet je sterke kant, maar je hebt wel een mooie boezem en lange, slanke benen. Kies een trouwjurk die aansluit bij je borsten, met of zonder decolleté, en vloeiend uitloopt naar beneden. Strapless en a-lijn jurken staat je ook erg goed. Kies liever niet voor een jurk met volume onderin. 

Trouwjurken omgekeerde driehoek

De omgekeerde driehoek is vaak atletisch gebouwd. Boven het breedste, daaronder iets minder en de benen zijn lang en slank. Jouw jurk heeft een smalle heuplijn, een verlaagde taille of een fishtail (zeemeermin jurk). Je legt de nadruk op je onderlijf, daardoor lijken je schouders smaller en vestig je de aandacht op je heupen en benen. Kies voor zachte en soepele stoffen. 

Hulp nodig bij het passen van trouwjurken? Neem dan gerust contact met ons op, of maak een afspraak en kom langs!