fbpx

Aan welke eisen moet een goede trouwkaart voldoen?

Is dat de datum van je huwelijk met 100% zekerheid vastgesteld? Weet je ook al waar het huwelijk voltrokken wordt én wie jullie allemaal uitnodigen? Dan is het de hoogste tijd om naar alle genodigden een trouwkaart te sturen. Maar, hoe ontwerp je nou een goede trouwkaart? Een goede trouwkaart moet hoe dan ook aan enkele eisen voldoen.

Zet jullie namen op de trouwkaart

Dit klinkt misschien als een logische tip, maar toch is het een belangrijke tip. Er worden namelijk nog steeds trouwkaarten verstuurd zonder hierop de namen van de bruid en bruidegom. Check voor de zekerheid dus of jullie namen wel op de trouwkaart staan.

Tip: er bestaat een etiquette dat de naam van de bruid als eerste op de trouwkaart staat. Nadat het huwelijk voltrokken is, verandert dit. Vanaf dat moment staat de naam van de bruidegom eerst. Dit is echter een etiquette en geen verplichting. Doe vooral waar jullie je goed bij voelen.

Passend thema

Hebben jullie je bruiloft in een bepaald thema gestoken? Dan zou je de trouwkaart hier op aan moeten passen. Als je bijvoorbeeld voor een kleurrijke bruiloft gekozen hebt, zou de trouwkaart ook een kleurrijke uitstraling moeten hebben. Uiteraard kun je qua thema en design van de trouwkaart veel kanten op. Hetzelfde geldt voor jouw princessen trouwjurk.

Benodigde informatie

Op een trouwkaart moet veel informatie staan:

  • De locatie van de bruiloft: de ontvanger van de trouwkaart weet hierdoor waar hij/zij op de grote dag naar toe moet.
  • De datum: de datum is mogelijk al bekend, maar moet op de trouwkaart nogmaals vermeld worden.
  • Tijdstippen: hoe laat wordt men verwacht? Ook dat is informatie die onmisbaar is op een trouwkaart.
  • Namen van de geadresseerden: in een ideale wereld maak je alle trouwkaarten persoonlijk. Dit betekent onder meer dat je de namen van de geadresseerden op de trouwkaarten zet. Hiermee maak je de uitnodiging in ieder geval persoonlijk(er).
  • Overige informatie: op de trouwkaart kun je nog overige informatie plaatsen. Zo kun je aangeven dat er geen ruimte voor kinderen op de bruiloft is.

Origineel

Een trouwkaart zou bij voorkeur origineel moeten zijn. Het gaat om de belangrijkste dag van je leven, dus besteed hier de nodige tijd aan. Om een trouwkaart origineel te maken, zou je de kaart kunnen personaliseren. Dit doe je bijvoorbeeld door een afbeelding van jullie op de kaart te zetten. Out-of-the-box helpen is op dit gebied belangrijk.

Tijdig versturen

Een trouwkaart moet je tijdig versturen naar alle ontvangers. Het advies is om dit zo’n 6 á 8 weken van tevoren te doen. Mocht je dit nog een te korte periode zijn, kun je uiteraard de trouwkaart al een stuk eerder versturen.

Tip: verstuur eerst een save the date kaart. Met deze kaart geef je aan dat jullie trouwen en de datum waarop. De ontvanger van de kaart kan in zijn/haar agenda alvast een kruis op deze dag zetten.

Voldoende frankeren

Nog een praktische tip; frankeer de trouwkaart voldoende. Je wilt niet dat de ontvanger moet betalen voor jouw trouwkaart. De eisen van een goede trouwkaart helpt jullie verder!

Actie van de maand Juni:

Koop je droomjurk, vanaf 799, en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!