fbpx

Welk silhouet trouwjurk?

Ben je op zoek naar de perfecte trouwjurken voor jouw figuur? Dan kan een silhouet alle verschil maken. Voordat je naar de bridal shop gaat, kan het handig zijn om hier alvast van op de hoogte te zijn. Dit kan je een hoop moeite schelen.

Natuurlijk komen trouwjurken in alle vormen en maten. In veel gevallen houden ze echter een paar silhouetten aan. Lees onze korte gids over de verschillende silhouetten van trouwjurken grote maat, en leer welke goed bij jouw figuur past.

1. A-lijn jurk

Een jurk met een A-lijn zit strak om de boezem, en wordt wijd op het smalste plekje van de taille. Vervolgens vloeit de stof uit. Dit is een klassiek silhouet voor een trouwjurk. En niet zonder reden. Het staat flatteus op vrijwel elk soort figuur. Het legt de nadruk op de goede plekken. Dames die wat voller zijn of een peerfiguur hebben, kunnen hun beste kanten laten zien met dit model. Ook korte vrouwen kunnen langer lijken door het afslankende effect van dit silhouet.

A-lijn trouwjurk

2. Mermaid jurk

Een mermaid jurk zit strak om je lichaam heen tot de knie. Vanuit dat punt wordt de jurk weer breed. Hierdoor krijg je het silhouet van een zeemeermin. De mermaid jurk zal je taille en heupen benadrukken. Dit kan prachtig staan op meerdere soorten figuren. Als je een appelfiguur hebt, kan een mermaid silhouet een lastige keuze zijn. Corrigerend ondergoed kan echter wonderen doen! Let wel op hoe strak de jurk is; het is belangrijk dat je vrij kunt bewegen.

Zeemeermin trouwjurk

3. Trumpet jurk

De trumpet jurk lijkt in veel opzichten op het mermaid silhouet. Het grootste verschil is dat de stof hoger uitvloeit. Dit gebeurt namelijk net onder de billen. De heupen zijn dan ook een deel van je lichaam waar deze jurk veel nadruk op legt. Dit maakt het ideaal voor slanke dames, die graag iets meer volume willen creëren op bepaalde plekken. Ook als je al deze volume van nature hebt, kan deze jurk dat prachtig accentueren. Een jurk die sowieso prachtig staat. 

Trompet trouwjurk met kant

4. Slip jurk

Een slip jurk heeft een elegant silhouet. De stof volgt de vormen van je figuur, maar zit net los genoeg om een gedrapeerd effect te behalen. Hierdoor behaal je een minimalistische look, die ontzettend chic staat. Het geeft je de mogelijkheid om je rug of borst te accentueren. Een slip jurk is gepast voor iedereen die niet bang is om haar figuur te laten zien. Ook voor vollere dames is dit silhouet zeer gepast.

slip jurk

5. Prinsessenjurk

Wil je een echte sprookjesbruiloft? Dan is de prinsessen trouwjurk de logische keuze. Dit silhouet zit strak om de boezem, en gaat op het midden van de taille over in een volle rok. Hierdoor creëer je ontzettend veel volume op je onderlichaam, terwijl je bovenlichaam mooi geaccentueerd blijft. De nadruk zal op je boezem en je taille gelegd worden. Door het volume van de rok kunnen je heupen er wat breder uitzien. De prinsessenjurk is ideaal voor vrouwen met een grote boezem.

Prinsessen trouwjurk

Actie van de maand Juni:

Koop je droomjurk, vanaf 799, en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!