fbpx

Aan welke hand draag je de trouwring?

Het is een vraag die veel bruidsparen bezighoudt: aan welke hand draag je de trouwring? In feite is het geheel je eigen keuze, maar vanuit het geloof of de traditie zijn er wel ‘regels’ voor. Mocht je het officieel willen doen, dan kun je hier lezen aan welke hand de ring eigenlijk hoort! 

Trouwring ‘hoort’ aan de linkerhand

Tegenwoordig volgen we steeds minder tradities wanneer het om bruiloften aankomt, en zo gaat het ook bij trouwringen. Vanuit het geloof dragen katholieken de trouwring aan de linkerhand, protestanten aan de rechterhand. Volgens vele oude verhalen en mythen hoort de ring toch echt links – de ringvinger aan de linkerhand zou in verbinding staan met het hart. En je hart is weer een symbool voor de liefde. 

Welke hand trouwring, links of rechts?

Waar draag jij de trouwring, links of rechts? Het kan ook puur een praktische overweging zijn. Misschien kan je simpelweg niet wennen aan de trouwring die links gedragen wordt. Dan is het ook prima om de trouwring rechts te dragen. Het belangrijkste is dat je de ring draagt zoals jij het ‘t lekkerste vindt. 

En de verlovingsring?

De verlovingsring wordt gedragen aan de linkerhand, om de ringvinger. Men gelooft dat dit de kortste verbinding is met het hart. Echter is dit ook een voorkeur, als jij het fijner vindt om de ring rechts te dragen, dan is dat uiteraard prima. Dat er überhaupt een verlovingsring om je vinger zit, is natuurlijk al geweldig! 

Voorbereiding op de bruiloft

Nu je weet waar jij jouw verlovingsring draagt, is het tijd om je voor te bereiden op de bruiloft! Ben je al eens in onze bruidswinkel geweest om onze collectie trouwjurken te bekijken? Wij hebben de goedkoopste bruidsmode nabij Leuven, het is echt de moeite waard om even door te rijden naar Lommel. Voor goedkope trouwjurken ben je bij ons aan het beste adres! Dus, moet jij nog een trouwkleed kopen, sla dan ons winkeltje zeker niet over. Hoewel, winkeltje… We hebben meer dan 500 m2 met bruidsjurken die zeer aantrekkelijk geprijsd zijn. Bovendien wisselt het assortiment van meer dan 2000 jurken elke week, dus kom zeker eens langs om het huidige aanbod te bekijken. 

Graag tot ziens in Lommel! 

Actie van de maand Juni:

Koop je droomjurk, vanaf 799, en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!