fbpx

Het verhaal van: Kelly & Steven

Op 5 november 2021 zette ik mijn jurk zoektocht verder en bracht ik een bezoek aan de Bruidsmode Outlet in Lommel. Mijn mama kwam met dit idee en na twee andere winkels gezien te hebben waagde we hier onze kans. Onze ceremonie zou privé doorgaan, met enkel wij twee en onze getuigen. Tijdens de zonsondergang op een herfstige – hopelijk zonnige – oktoberdag. Dus de jurk moest voor mij in dit feeërieke plaatje thuis passen.

Mijn mama en een lieve – toen zwangere – vriendin waren mijn gezelschap op deze spannende zoektocht. Toen woonde we nog in Antwerpen, dus het was wel een stukje rijden. Maar voor de juiste jurk heb je dat er makkelijk voor over. Ik was niet vastberaden om mijn jurk te vinden, wel om inspiratie op te doen van wat mij goed stond, wat in onze visie paste én vooral wat in mijn budget paste.

Onze Missie

De eerste trouwjurk waar ik hopeloos verliefd op werd was in een winkel die ik niet kon betalen, balen. Op naar de volgende, in winkel twee vond ik een goede ‘runner-up’ maar op je trouwdag wil je toch geen tweede keuze als jurk? Dus werd het volgende bezoek de Bruidsmode Outlet. Ik had gehoord dat er veel keuze was en had heel uiteenlopende recensies gelezen dus ik waagde mijn kans.

Bij aankomst zag ik een prachtige blauw glinsterende jurk in de etalage hangen, ze had meteen mijn aandacht. Echter wilde ons mama graag een witte jurk zien (nochtans had ik al tal van witte jurken in de vorige winkels gepast, maar toch). Ik had nooit het idee gehad om in een volledig witte jurk te trouwen, maar wilde het wel een kans geven. De stylist die ons verwelkomde, legde kort uit hoe het werkte, eerst even zelf rondkijken in de rekken van jouw maat. Daarna mocht je ze passen en bracht zij zelf jurken aan aan de hand van onze feedback. Foto’s nemen was niet toegelaten enkel als je de jurk kocht.

Blauwe trouwjurk bij bruiloft buiten
Blauwe trouwjurk bij bruiloft buiten
Blauwe trouwjurk bij bruiloft buiten
Blauwe trouwjurk bij bruiloft buiten

Dé jurk vinden

Het begon goed, maar had daarna toch een andere wending dan verwacht. De eerste stylist zat niet op dezelfde lijn met wat ik in gedachten had en ik geraakte lichtjes overstuur. Gelukkig was er nog een tweede stylist die dit snel door had en meteen te hulp schoot. Ze heeft de afspraak over genomen en dit was echt de liefste vrouw éver! Tot op de dag van vandaag nog steeds enorm dankbaar voor haar hulp. 

Op een paar minuten tijd slaagde ze erin om mijn hele gevoel om te doen draaien, ze dacht mee met mij en ze had door dat de blauwe jurk in mijn ooghoek bleef staan blinken. Toen ik deze jurk aan had, sprak mijn gezicht boekdelen. Mama was enthousiast, vriendin stond te glunderen en ikzelf wist niet eens dan ik zo hard kon glimlachen. Ik mocht van de stylist even een videocall houden met mijn papa om toch die laatste goedkeuring te krijgen.

Blauwe trouwjurk bij bruiloft buiten
Blauwe trouwjurk bij bruiloft buiten

Van maatje 36 naar een 40-42

Deze jurk kostte uiteindelijk €100 meer dan wat ik van plan was te spenderen. Ik kreeg er een gratis paar schoenen bij, een leuk extraatje. Uiteindelijk kocht ik wel andere schoenen die ik beter vond voor de jurk en locatie, maar ik heb ze gehouden voor het gemeentehuis.

De jurk was oorspronkelijk een maatje 36, bij een naaister naar keuze heb ik ze kunnen laten uitnemen naar een 40-42, er was meer dan genoeg stof voorzien om deze aanpassing te maken. De rits was helaas wel stuk volgens de naaister waardoor deze vervangen moest worden, de jurk was nét lang genoeg voor mij waardoor er onderaan geen aanpassingen zijn gebeurd.

Je doet me blozen

Mijn man zijn getuigen was degene die onze ceremonie leidde en dus de eerste die mij in mijn jurk zag. Hij was zo onder de indruk dat hij bijna vergat om mijn man te zeggen dat hij zich mocht omdraaien toen ik aangewandeld kwam. Mijn toenmalige toekomstige had ergens wel verwacht dat ik niet in een volledig witte jurk zou zijn, maar dit had hij ook niet zien aankomen.

Een diep koningsblauwe jurk, overgoten in een subtiele glitter om nog maar te zwijgen van de mooie halslijn. De jurk stak prachtig af op het rood/ oranje kleurenpalet van het bos waarin we ons bevonden, de ondergaande zonnestralen deden de jurk glinsteren bij elke beweging. Ik heb niets dan lovende woorden gehoord, van iedereen wie de jurk toen gezien heeft, op het diner achteraf én zelf nu nog wanneer mensen onze trouwfoto’s te zien krijgen. Ondanks dat ik toen niet superlekker in mijn vel zat heb ik me nog nooit zo mooi gevoeld. Als het kon, deed ik ze alle dagen aan.


Ondanks dat ik in deze prachtige jurk een hele namiddag in een modderig bos heb gespendeerd en de week nadien opnieuw aan mocht op een diner, is er niets van beschadiging aan te zien, zelf niet aan de onderkant.

Blauwe trouwjurk bij bruiloft buiten

Tip aan een toekomstige bruid

Als ik een ongevraagd advies mag delen, dan is het wel het volgende: staar je niet dood op de kleding maat die in een trouwjurk hangt. Deze zijn op geen enkele manier te vergelijken met de kledingmaten van dagdagelijkse kleding. De maat is ook erg afhankelijk van welk land de jurk komt, als de jurk je mooi staat en jij voelt je er lekker in, knip dat maatlabel er dan maar gauw uit. Je straalt eens zo hard zonder!

Fotografie: Klara van Duizendwoorden fotografie

Deel Jouw Bruidsverhaal

Heb je onlangs je trouwdag gevierd met een jurk van Bruidsmode Outlet? Wij horen graag jouw verhaal! Vul het formulier in en voeg foto’s van je grote dag toe. Jouw ervaring kan andere bruiden inspireren en helpen bij hun zoektocht naar de perfecte jurk.

Bruidspaar in het bos

Actie van de maand Juli:

Koop je droomjurk, vanaf €799,- en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!