fbpx

Het verhaal van: Tinneke & Stefaan

Eerst en vooral wil ik de Bruidsmode Outlet Lommel nogmaals bedanken voor de perfecte jurk en de meer dan perfecte service! Ik wil mijn verhaal en dat van mijn jurk graag vertellen omdat ik hier zo enthousiast over ben dit ook wil laten weten aan toekomstige bruiden. Ze moeten echt niet meer verder zoeken, de perfecte jurk is bij Bruidsmode Outlet Lommel te vinden. Mijn verhaal begint in juni 2023 toen mijn vriend mij tijdens een vakantie op Kos ten huwelijk vroeg. Voor mij kwam dit compleet onverwacht, wij waren allebei al eerder gehuwd en voor zover ik wist, hadden we er geen van beiden behoefte aan om dit te herhalen. Tot vorig jaar juni dus….Ik was van dit aanzoek zo overdonderd, dat ik compleet sprakeloos was. Mijn vriend lacht er nog steeds mee dat dat de enige moment in onze relatie is, dat ik geen antwoord klaar had en dat hij mij met mijn mond vol tanden gezet had. Zoals ondertussen wel duidelijk is, was uiteindelijk mijn antwoord volmondig en overtuigd “Ja!”.

De afspraak

Dus van zodra we thuis kwamen, werd er een datum geprikt, of in ieder geval toch een periode waarin we wilden huwen en dat werd tussen eind mei en eind juni van dit jaar. Het zou afhangen van de beschikbaarheid van de locatie voor het feest en het werd dus 7 juni. Ik begon ondertussen ook inspiratie op te doen voor uitnodigingen, decoratie, teksten voor de ceremonie, locaties, fotografen,…. en last but not least, voor trouwjurken. Tijdens mijn online zoektocht, kwam ik op facebook en andere fora regelmatig De Bruidsmode Outlet in Lommel tegen, en de goede ervaringen die andere bruiden hier hadden gehad. Ik besloot een afspraak te maken en op 3 augustus 2023 was het zover, ik zou voor een jurk gaan kijken. Aangezien dit de eerste winkel was waar ik een afspraak gemaakt had, was ik van plan om te gaan kijken, maar waarschijnlijk nog niet onmiddellijk een jurk te kopen. Ik wou op zoveel mogelijk plaatsen, zo veel mogelijk jurken gaan bekijken zodat ik zeker was dat ik de voor mij perfecte outfit zou vinden. Die 3 augustus reed ik dus samen met mijn mama, mijn papa en mijn toekomstige schoonzus richting Lommel. Dit is geen onoverkomelijke afstand, maar van waar ik woon toch wel een dik uur met de auto. Het enige waar ik zeker van was wat betreft de jurk die ik voor ogen had, was dat hij niet wit mocht zijn, maar gekleurd, en eigenlijk het liefst rood, maar ik stond ook open voor eventuele andere kleuren. En het moest een lange bruidsjurk zijn. Verder stond ik open voor alles, ik zou me wel laten leiden door hoe ik me voelde bij het passen.

Wat zou mijn toekomstige man vinden van mijn jurk?

Eens aangekomen in Lommel mochten ik en mijn gezelschap ons onmiddellijk zetten en kregen we koffie aangeboden. Ondertussen kwam ook de styliste zich voorstellen en samen met haar ging ik in de winkel op jacht naar mijn droomjurk. Ik zag er meteen meerdere die ik mooi vond en wel wou passen. Terwijl we deze uitkozen, toonde de styliste mij nog een jurk die ze mij wou laten passen maar ik vond hem niet echt “Wauw” en zonder al te veel woorden, verraadde mijn gezicht dat ik er mijn twijfels over had en dat ik hem niet echt mooi vond. Ze zei nog, ik ga hem toch even meenemen, we zullen wel zien wat we ermee doen, we gaan in ieder geval eerst de jurken passen die jij koos. Ik kan er ook bij vertellen dat deze styliste een engelengeduld bezat, ik had toch wel een heel aantal jurken gekozen die ik graag wou passen en zij deed dit allemaal met de glimlach zonder mij ooit het gevoel te geven dat het stilaan wel genoeg was. En toen begon dus het passen. De styliste hielp mij in de ene jurk na de andere die ik uitgekozen had en trots liet ik mijn gezelschap van elke jurk meegenieten en showde vol overtuiging elk prachtstuk.

 Hoewel er een aantal echt prachtige jurken tussen zaten, had ik na ze allemaal te hebben gepast, niet het gevoel dat mijn keuze er echt bij zat. Ik vond er meerdere echt supermooi, maar er zat geen enkele bij waarin ik het gevoel kreeg van “Dit wordt hem, dit wordt mijn trouwkleed”. De styliste vroeg toen om de jurk die zij had uitgekozen, toch maar eens te passen. Ik bekeek hem nog eens terwijl hij daar hing en mijn idee was nog steeds hetzelfde; “dit gaat hem dus echt niet worden, dat is echt niet mijn smaak”, maar ik stemde in om hem aan te trekken, ik had er tenslotte niks mee te verliezen. Van zodra ik in de spiegel mezelf zag in deze prachtjurk, wist ik het: ik had me vergist, dit was mijn droomjurk. Ik ging hem tonen aan mijn publiek, en hoewel het een allesbehalve klassieke jurk was, zag zelfs mijn papa dat dit voor mij de perfecte jurk was, volgens hem zag hij het zelfs aan mijn gezicht zonder de jurk te zien. Ik wist het meteen, ik was verliefd op dit trouwkleed en dit moest het worden. Ik voelde er niks meer voor om nog in andere zaken te gaan kijken, mijn besluit was genomen en we kochten mijn droom.

Aanpassingen door naaister

Er moesten wel nog een aantal aanpassingen gebeuren om hem perfect te laten passen en aangezien het toch wel een eindje was naar Lommel, besliste ik om hiervoor een naaister dichter bij huis onder de arm te nemen. De Bruidsmode Outlet Lommel bezorgde mij een lijstje met naaisters en er was er eentje bij niet ver uit mijn buurt. Ik was super tevreden, het was nog maar augustus en ik had mijn droomjurk al gevonden, ruim op tijd en hierover moest ik me al geen zorgen meer maken. De week die volgde nam ik contact op met de naaister en zij vertelde me dat het nog te vroeg was om de aanpassingen op dat ogenblik al te doen, ik kon altijd nog wat bijkomen of afvallen in tussentijd, het duurde tenslotte nog bijna een jaar voor ik ook echt zou trouwen. We maakten dus een afspraak voor maart van dit jaar, 3 maanden voor de trouwdatum was nog ruim voldoende om de aanpassingen op tijd klaar te krijgen.In alle vertrouwen stemde ik hiermee in en zo reed ik afgelopen maart met mijn “wedding dress” naar haar toe. Toen ik mijn jurk begon uit te pakken, veranderde echter de uitdrukking op de naaister haar gezicht en na de outfit bekeken te hebben, vertelde ze mij doodleuk dat ze het niet zag zitten om hieraan te beginnen, dat de aanpassingen die ik vroeg onmogelijk waren en ze liet me weten dat ze mij niet kon helpen. Ik voelde de grond even onder mijn voeten weg zakken… het was nog 3 maanden tot mijn huwelijk en ik had enkel een jurk die niet paste. Ik kon op die tijd onmogelijk nog een andere jurk vinden en waar zou ik op die tijd nog een naaister vinden die mij wou helpen, die daarenboven ook nog de juiste kennis en ervaring met trouwjurken had en die ook nog plaats in haar agenda had om de aanpassingen te kunnen doen vòòr ik zou trouwen. Ik was wanhopig en wist niet meer wat te doen. Hoewel het ondrtussen meer dan een half jaar geleden was dat ik de jurk aankocht, besloot ik toch om opnieuw contact op te nemen met De Bruidsmode Outlet en vertelde hun mijn probleem. Ik werd onmiddellijk gerust gesteld door de lieve dame aan de telefoon en ze verzekerde me dat ik me geen zorgen moest maken, alles zou in orde komen. Diezelfde avond werd ik nog opgebeld door de naaister die bij hun werkt en ze vertelde mij dat ze zich mijn jurk nog kon herinneren en dat ze zeker was dat deze wel kon aangepast worden. We maakten een afspraak om langs te komen in de winkel en zij zou de aanpassingen zelf doen.

Bruidsmode Outlet Lommel als redder in nood

Er moesten wel nog een aantal aanpassingen gebeuren om hem perfect te laten passen en aangezien het toch wel een eindje was naar Lommel, besliste ik om hiervoor een naaister dichter bij huis onder de arm te nemen. De Bruidsmode Outlet bezorgde mij een lijstje met naaisters en er was er eentje bij niet ver uit mijn buurt. Ik was super tevreden, het was nog maar augustus en ik had mijn droomjurk al gevonden, ruim op tijd en hierover moest ik me al geen zorgen meer maken. De week die volgde nam ik contact op met de naaister en zij vertelde me dat het nog te vroeg was om de aanpassingen op dat ogenblik al te doen, ik kon altijd nog wat bijkomen of afvallen in tussentijd, het duurde tenslotte nog bijna een jaar voor ik ook echt zou trouwen. We maakten dus een afspraak voor maart van dit jaar, 3 maanden voor de trouwdatum was nog ruim voldoende om de aanpassingen op tijd klaar te krijgen.In alle vertrouwen stemde ik hiermee in en zo reed ik afgelopen maart met mijn “wedding dress” naar haar toe. Toen ik mijn jurk begon uit te pakken, veranderde echter de uitdrukking op de naaister haar gezicht en na de outfit bekeken te hebben, vertelde ze mij doodleuk dat ze het niet zag zitten om hieraan te beginnen, dat de aanpassingen die ik vroeg onmogelijk waren en ze liet me weten dat ze mij niet kon helpen. Ik voelde de grond even onder mijn voeten weg zakken… het was nog 3 maanden tot mijn huwelijk en ik had enkel een jurk die niet paste. Ik kon op die tijd onmogelijk nog een andere jurk vinden en waar zou ik op die tijd nog een naaister vinden die mij wou helpen, die daarenboven ook nog de juiste kennis en ervaring met trouwjurken had en die ook nog plaats in haar agenda had om de aanpassingen te kunnen doen vòòr ik zou trouwen. Ik was wanhopig en wist niet meer wat te doen. Hoewel het ondrtussen meer dan een half jaar geleden was dat ik de jurk aankocht, besloot ik toch om opnieuw contact op te nemen met De Bruidsmode Outlet en vertelde hun mijn probleem. Ik werd onmiddellijk gerust gesteld door de lieve dame aan de telefoon en ze verzekerde me dat ik me geen zorgen moest maken, alles zou in orde komen. Diezelfde avond werd ik nog opgebeld door de naaister die bij hun werkt en ze vertelde mij dat ze zich mijn jurk nog kon herinneren en dat ze zeker was dat deze wel kon aangepast worden. We maakten een afspraak om langs te komen in de winkel en zij zou de aanpassingen zelf doen.

Ik kwam nu dus voor de tweede maal in de winkel in Lommel en opnieuw werd ik aangenaam verrast door de vriendelijkheid waarmee ik werd ontvangen. De fantastische dame die mijn jurk zou aanpassen (Josée), stelde mij volledig op mijn gemak, mijn jurk zou klaar zijn tegen mijn huwelijk en hij zou compleet in orde zijn en perfect passen. Met een gerust gevoel reed ik terug huiswaarts. Ik zou nog enkele malen in Lommel moeten gaan passen, maar dat had ik er graag voor over, mijn outfit was nu in goede handen. Uiteindelijk kon ik mij jurk gaan afhalen op donderdag 6 juni, slechts 1 dag voor mijn huwelijk, maar het was absoluut de moeite waard geweest, hij was prachtig en hij zat me als gegoten, precies zoals ik het me had voorgesteld

Wat zouden de reacties zijn..?

Buiten mijn ouders en schoonzus, had nog niemand de jurk gezien of wist hoe hij eruit zag, ook de bruidegom niet. Ik was een beetje nerveus toen ik me vrijdag klaar maakte, het was tenslotte niet echt een typische bruidsjurk, en hoewel hij me op het lijf geschreven was en ik me geen betere kon inbeelden, begon ik toch een klein beetje te twijfelen aan hoe mijn toekomstige man en de andere mensen zouden reageren. Ik wist wel dat wat de reactie ook zou zijn, niemand zou mijn gevoel erover kunnen veranderen: de jurk was gewoonweg perfect. Ik moet dan ook toegeven dat ik eigenlijk toch wel een beetje verwonderd was over de reacties: ik heb ontzettend veel positieve reacties gehad, zelfs van onbekenden die me kwamen vertellen dat ik er prachtig uitzag en dat mijn jurk gewoonweg prachtig was, dat dit echt bij me paste. Er was niet één reactie bij die minder positief was. 

Ik wil hiervoor nogmaals het volledige team van De Bruidsmode Outlet Lommel bedanken, mede dankzij jullie was mijn dag gewoonweg perfect. Bedankt aan de styliste om beter te weten wat ik wilde en nodig had dan dat ik het zelf wist en zeker ook bedankt aan Josée, zij kan echt mirakels verrichten met naald en draad en heeft mijn jurk nog perfecter gemaakt dan hij al was. 1000 maal bedankt team!

Deel Jouw Bruidsverhaal

Heb je onlangs je trouwdag gevierd met een jurk van Bruidsmode Outlet? Wij horen graag jouw verhaal! Vul het formulier in en voeg foto’s van je grote dag toe. Jouw ervaring kan andere bruiden inspireren en helpen bij hun zoektocht naar de perfecte jurk.

Bruidspaar in het bos

Actie van de maand Juli:

Koop je droomjurk, vanaf €799,- en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!