fbpx

Tips voor een bruiloft met kinderen

Zo schattig, die kleine jongetjes en meisjes in hun mooiste kleertjes. Het heeft altijd iets aandoenlijks om kinderen op een bruiloft te zien. Maar eerlijk is eerlijk, het kan soms ook een uitdaging zijn. Met hele kleine kinderen weet je nu eenmaal nooit wat er precies gaat gebeuren en hoe ze gaan reageren.

Als jullie zelf als bruidspaar al kinderen hebben, dan wil je deze natuurlijk bij de grote dag betrekken. De voorbereidingen kun je heel goed samen doen. Mooie uitnodigingen uitzoeken, bedenken wie er allemaal gaat komen, de bruidstaart alvast proeven, ondertussen het budget trouwjurk bepalen en samen het feest van de grote dag gaan plannen.

Vanaf een bepaalde leeftijd gaat dat allemaal uitstekend. Wanneer je nog kinderen in de peuter- of kleuterleeftijd hebt, wordt het misschien iets ingewikkelder. Je wilt ze er natuurlijk heel graag bij hebben, maar tegelijkertijd kan het ook heel spannend zijn. Voor hen en voor jouzelf.

Kleding voor bruidskinderen

Kies voor de kinderen kleding die comfortabel zit. Zo’n prinsessenjurkje ziet er inderdaad schattig uit, maar meestal zit het niet lekker. Zorg er ook voor dat er geen harde randjes voor scherp stiksel aan de kleding zit. Ook kraaltjes en pailletten kunnen snel gaan irriteren.

Het best koop je de kinderkleding 2 tot 3 maanden van tevoren. Dan weet je zeker dat het op de dag zelf goed past. Kies altijd een beetje een ruime maat, dan kun je het nog laten innemen als het nodig is. En als je het helemaal perfect wilt doen, ga dan voor kleding die matched bij jouw trouwjurk en bij het trouwpak. Supermooi voor op de foto’s!

Zo houd je rekening met kinderen op je bruiloft

Dan nog een paar praktische tips voor als je kinderen op je bruiloft hebt.

  • Maak de officiële trouwfoto’s met de kinderen aan het begin van de dag. Dan zijn de kinderen nog energiek en zijn de kleren waarschijnlijk nog mooi en schoon.
  • Zorg dat de bruidsmeisjes en bruidsjonkers een speciale plekje hebben om vooraan bij de ceremonie te zitten. Zo kunnen ze alles goed zien en zijn ze dicht bij jullie als bruidspaar
  • Plan tijd in om na het officiële gedeelte de kinderen even te laten uitrazen. Gewoon een kort moment dat ze lekker kunnen spelen. Of misschien zelfs even een middagdutje kunnen doen.

Zo zul je optimaal genieten van alle drukte en gezelligheid met de kinderen. Er zal vast nog wel iets onverwachts gebeuren, maar dat is oké. Dat hoort erbij.

Wil je een trouwkleed kopen? Bekijk de collectie trouwjurken online, maak een afspraak in onze winkel en koop de droomjurk van je dromen!

Actie van de maand Juli:

Koop je droomjurk, vanaf €799,- en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!