fbpx

De ultieme trouwjurk van 2021 is de bohemian trouwjurk, ofwel de boho trouwjurk. Daar zijn wij het roerend mee eens, want een bohemian bruidsjurk is zo veelzijdig dat je alle trouwjurken trends van komend jaar terug kunt laten komen in één ontwerp. Welke stijl je ook mooi vindt, de bohemian jurk is er voor jou. 

Het ontstaan van de boho bruidsjurk

Hoewel de bohemian bruidsjurk de laatste jaren enorm populair is gebleken, bestaat deze prachtige trouwjurk al veel langer: de stijl is ontworpen in de jaren 60 en 70. Dit was het tijdperk van de hippiegemeenschap, en daarom wordt de boho bruidsjurk ook wel een hippie bruidsjurk genoemd. In deze jaren was de bohemian trouwjurk voorzien van veel meer lagen, kralen en borduurwerk. Tegenwoordig zijn er ook hele chique en klassieke modellen verkrijgbaar! 

Bruidsjurken met veel details

Waar de boho jurken echt om bekend staan is het niveau van details. Van oudsher hebben de jurken ontzettend veel franjes, versiersels, bloemen en zelfs takjes. Tegenwoordig is het ‘hippie-gehalte’ iets lager en zijn de jurken verre van oubollig. Bohemian trouwjurken zijn perfect voor de bosbruiloft of een trouwerij op het strand, waar een vrije sfeer en de natuur centraal staat. Wil je ook een trouwkleed kopen in bohemian stijl? In onze Bruidsmode Outlet hebben we een grote en diverse collectie trouwjurken

Welk kapsel bij de boho trouwjurk?

De bohemian stijl draait om vrij zijn, onconventioneel zijn, en om de natuur. In het bruidskapsel van de boho bruid zien we dan ook vaak bloemen en andere elementen uit de natuur terugkomen. Het haar zelf wordt vaak gevlochten of los gedragen. Boho bruidskapsels zijn absoluut niet strak en zitten vaak erg comfortabel. 

Bohemian bruidsjurk combineren met accessoires

Zoals gezegd is de boho trouwjurk te combineren met veel verschillende trends. Ook op het gebied van accessoires kan je in feite alle kanten op, maar wat de boho jurk altijd siert is een prachtige, lange sleep. In onze bruidswinkel vind je naast betaalbare trouwjurken ook een speciale afdeling voor al je bruidsaccessoires, bruidsschoenen en sieraden. We bieden alles voor je bruidsoutfit onder één dak. Kom eens langs, je bent welkom zonder afspraak! 

PS: Profiteer ook van onze megadeal! Bekijk hier onze weddingdeal voor hem en haar

Maak snel je afspraak