fbpx

We krijgen deze vraag de hele tijd: Fit and Flare trouwjurk o ot toch een zeemeermin trouwjurk? Wat zijn de exacte verschillen? Wat zijn dit voor stijlen? De terminologie rond trouwjurken is soms wat onduidelijk.  Fit-and-flare is eigenlijk een algemene term voor een type trouwjurk waarvan zeemeerminjurken een soort fit-and-flare trouwjurken zijn! Bij De Bruidsmode Outlet  gebruiken we fit-and-flare om alle aangesloten trouwjurken te beschrijven met een uitlopende rok en zeemeermin om de specifieke jurken in zeemeerminstijl te beschrijven.

Wat is een Fit and flare trouwjurk?

Een Fit and Flare trouwjurk doet precies wat de naam doet vermoeden, het heeft een aansluitend lijfje en de rok loopt wijd uit. De fit and flare trouwjurk is er in velen soorten en maten. Een  zeemeerminjurk is een soort fit-and-flare-jurk, net als een trompet. Fit-and-flare is wat veel mensen beschouwen als zeemeermin, behalve dat het een stuk zachter is dan een zeemeerminjurk en over het algemeen een stuk gemakkelijker om in te lopen! We krijgen vaak bruiden die om een jurk in zeemeerminstijl vragen, maar eigenlijk iets zachters willen. Fit and flare heeft over het algemeen een aansluitend lijfje en valt over het heupgebied, meestal beginnend rond het midden van de dij. Meestal hebben de jurken minder flare, het heeft de neiging om een veel zachtere, zachte verbreding naar de vloer te zijn.

Wat is een zeemeermin trouwjurk?

Zeemeermin trouwjurken vallen tot onder de knie waar ze uitwaaieren als een zeemeerminnenstaart. Ze hebben meestal veel tule en structuur aan de onderkant om een dramatische gloed te geven. Omdat ze helemaal tot onder de knie vallen, moet je kleine stapjes maken in een zeemeerminjurk, dus ze zijn niet altijd de meest praktische keuze voor het gooien van vormen op de dansvloer. Als je een zeemeerminjurk wilt en het vermogen om te dansen, moet je misschien een outfitwissel overwegen om de hele nacht in te dansen!

Inspiratie nodig? Bekijk onze collectie trouwjurken waaronder een grote collectie aan Fit and flare trouwjurken. 

Maak een afspraak

Ben je op zoek naar een Fit and Flare trouwjurk voor 2022? Maak een afspraak in september en koop jouw droomjurk bij ons. Je ontvangt dan gratis bruidssneakers t.w.v. 160 euro. Wij hebben van iedere trouwjurk 1 exemplaar en iedere week een nieuwe collectie.

Tot ziens bij De Bruidsmode Outlet!

Actie van de maand Juli:

Koop je droomjurk, vanaf €799,- en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!