fbpx

5 Tips samenstellen gastenlijst

Je gaat vast en zeker eerst op zoek naar een mooie trouwjurk. Misschien droom je daar al jaren over. Groots en meeslepend, of subtiel en minimalistisch. Bij Bruidsmodeoutlet vind je goedkope trouwjurken in heel veel verschillende stijlen. Dat wordt geen probleem. Daarna komt al snel de vraag met wie je de bruiloft wilt gaan vieren? Hoe ga je de gastenlijst samenstellen? We geven een aantal tips.

Wat voor soort bruiloft wil je?

Allereerst is het goed om te bepalen wat voor soort bruiloft je gaat vieren. Ga je een groot feest geven en wil je werkelijk iedereen die je kent uitnodigen? Dat kan. Qua aantal gasten kom je dan al snel op zo’n 100-200 gasten. Je kunt je gasten verdelen over de dag. Een aantal gasten is bij de officiële plechtigheid, een aantal bij de receptie ’s middags en ’s avonds houd je een groot feest met alle bekenden uit de buurt, van je sportvereniging en je collega’s.

Een hele andere optie is om een kleine bruiloft te vieren. Dit wordt ook wel een micro wedding genoemd. Je hebt dan maximaal zo’n 30 gasten. Met hen beleef je jouw mooiste dag van begin tot eind. Heel kleinschalig en daardoor ook heel intiem. Het wil trouwens niet zeggen dat zo’n kleine gastenlijst eenvoudiger is om samen te stellen. Misschien is het juist wel moeilijker.

Tips voor het samenstellen van jouw gastenlijst

Een gastenlijst bouw je stap voor stap op. Ongeacht of je plek hebt voor 200 gasten of voor 30 gasten, de werkwijze is hetzelfde.

  1. Schrijf als eerste jullie familie en vrienden op. Dit zijn de mensen die het dichts bij jullie staan en wie je echt niet wilt missen op de bruiloft.
  2. Noteer vervolgens alle andere mensen die je er op deze dag graag bij wilt hebben. Hier maak je een onderscheid tussen een grote of kleine bruiloft. Hoe groter je het wilt gaan vieren, hoe meer mensen je hier kunt noteren.
  3. Verdeel je gasten vervolgens over de verschillende delen van de dag. Van officiële ceremonie, naar receptie, diner en avondgedeelte. Je hoeft je gasten namelijk niet allemaal in een keer te laten komen. Zo kun je toch net iets meer mensen kwijt op je gastenlijst, zonder dat je ineens met een hele grote groep zit.
  4. Wil je toch heel veel mensen in het plezier laten delen, maak dan eens livestream van de bruiloft! Zo kan iedereen er toch een beetje bij zijn.
  5. Nog een origineel idee: geef een afterparty! Je kunt prima op een later moment nog een groot feest geven en lekker samen nagenieten van de mooie dag.

En een bonustip: maak je niet te druk. Het kan gebeuren dat je mensen teleurstelt, maar onthoud gewoon dat het jullie bruiloft is. Jij kiest de bruidswinkel, de bruidsjurk, de locatie en de mensen voor jouw bruiloft.

Maak snel je afspraak