fbpx

Hoe houd je je bruiloft betaalbaar? – De kosten van een bruiloft kunnen hoog oplopen. Zo zijn er veel bruidsparen, die hier meerdere jaren voor aan het sparen zijn. Dit om de dag zo compleet mogelijk te maken.

Dit hoeft niet voor iedereen het geval te zijn. Wellicht hebben jullie een complete huwelijksreis in gedachten. In zo’n geval, wil je de bruiloft betaalbaar houden. Dit om zoveel mogelijk budget te kunnen besparen. Hoe houd je je bruiloft betaalbaar? En hoe zorg je ervoor dat de dag toch compleet is? In dit blogbericht lees je hier meer over.

Kies voor een andere locatie

Trouwen op een sprookjesachtige locatie. Het lijkt ideaal. Het is natuurlijk ook prachtig. Het brengt veel sfeer met zich mee. Echter worden de kosten hiervan flink onderschat. Huur je een kasteeltje? Dan zijn de kosten al gauw niet meer te overzien. Hierdoor wordt het lastiger, om de bruiloft betaalbaar te houden.

Probeer te besparen hierop en kies voor een andere locatie. Een locatie die wat minder voor de hand ligt. Wellicht beschikt iemand in de familie- of vriendenkring over een grote tuin. Of over een groot terrein. Hier kun je vast iets mee afspreken.

Sla de cateraar over

Vaak worden zowel de hapjes als drankjes verzorgd op een bruiloft. Erg fijn, maar niet budget-proof. Om de bruiloft betaalbaar te kunnen houden, sla je de cateraar over.

Wees hier juist zelf vindingrijk in. Het is ook nog eens leuk om te doen. Zelf, of met een groepje vrienden. Ga zelf aan de slag met het maken van de hapjes en met de bruidstaart. De meeste producten kunnen vrij goedkoop ingeslagen worden. Aan de hand van aanbiedingen bijvoorbeeld.

Schaf een goedkope trouwjurk aan 

Een grote kostenpost is de trouwjurk. De meeste jurken zijn prijzig. Door een goedkope trouwjurk aan te schaffen, kun je de uiteindelijke prijs laag houden.

Tegenwoordig zijn hier genoeg opties voor. Ook voor een lagere prijs, kan de mooiste bruidsjurk worden aangeschaft. Zelfs met een goedkope trouwjurk, kun je als bruid flink uitpakken. Kom naar onze bruidswinkel in Lommel en ontdek ons brede aanbod aan budget trouwjurken. Voor goedkope bruidskledij Antwerpen, is ook de bruidegom bij ons aan het juiste adres.  

Maak snel je afspraak