fbpx

Casual bruiloft: Hoe organiseer je een casual bruiloft?

Niet iedereen heeft behoefte aan een uitgebreide bruiloft met talloze toeters en bellen. Wil je het liever overzichtelijk houden (ook qua kosten)? Dan kun je een casual bruiloft overwegen. Hier houd je de feestelijkheden ingetogen, maar des te eleganter. Bekijk hier onze tips voor het organiseren van een casual bruiloft!

Houd een buitenbruiloft

We weten het, dit is veel gevraagd van een Nederlandse bruiloft. Als het weer het toelaat, is een buitenbruiloft echter de perfecte manier om deze bijzondere dag niet te stijfjes te maken. Op deze manier kun je gebruikmaken van het natuurlijke licht en de omgeving. Je gasten zullen zich op hun gemak voelen om vrij te bewegen.

Plan je een winterbruiloft? Denk dan aan een zaaltje dat je gezellig kunt maken met weinig. Een binnenlocatie heeft ook z’n voordelen. Het is intiem, en het weer kan geen roet in het eten gooien.

Maak de dresscode casual

Laat je gasten weten dat ze niet verplicht zijn in driedelig pak of stiletto’s op te dagen. Hoe comfortabeler je gasten zijn, hoe meer ze zullen kunnen genieten van het feest. Ook de bruid en bruidegom kunnen kiezen voor een ingetogen outfit. Voor een princessen trouwjurk zou dit bijvoorbeeld een elegant broekpak kunnen zijn of een zijden jurk. Het pak van de bruidegom kan bestaan uit een overhemd met opgestroopte mouwen en chino’s.

Houd je gastenlijst klein

Een casual bruiloft kan al snel niet zo casual meer voelen als er een grote mensenmassa is op je feest. Probeer daarom je gastenlijst klein te houden. Zo ben je omringd door je meest dierbare familie en vrienden, en krijg je de kans om iedereen uitgebreid te kunnen spreken. Hierdoor wordt je feest intiemer, en zal je mooie herinneringen maken met de belangrijkste mensen uit je leven. Bovendien bespaar je ook flink wat op de catering.

Decoreer met verlichting

Bij een casual bruiloft geldt: hoe minder prul, hoe beter. Houd het simpel voor jezelf, en decoreer met verlichting. Zodra het buiten donker wordt, zal je feest omgetoverd worden tot een sprookje. Als je een beetje aandacht besteedt aan de plaatsing van de lampjes, kom je al een heel eind. Deze decoratie is elegant, en houdt je bruiloft ingetogen.

Ga voor een casual menu

Het staat niet in het wetboek geschreven dat iedereen aan een tafel moet eten bij een bruiloft. Waarom maak je het dan niet je eigen, door de boel een beetje op te schudden? Maak bijvoorbeeld gebruik van kleine hapjes op het menu, die makkelijk te eten zijn met de handen. Zo zal het diner een stuk dynamischer zijn, en hoef jij je geen zorgen te maken over de tafelopstelling.

Betrek je gasten bij het entertainment

Zorg dat je bruiloft een dag wordt om nooit te vergeten, door samen met je gasten voor het entertainment te zorgen. Zet een karaokemachine neer, en kijk wat er gebeurt. Of kom buiten samen om vuurwerk af te steken. Heb je een buitenbruiloft? Kijk dan of je een kampvuur kunt aansteken, waar jij en je gasten heerlijk omheen kunnen zitten met een drankje.

Actie van de maand Juni:

Koop je droomjurk, vanaf 799, en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!