fbpx

Hoe organiseer je een perfecte zomerse bruiloft?

De zomer is een ideale periode om te trouwen. Het weer is lekker, de locaties zien er veelal nog fraaier uit en je kunt een perfecte huwelijksreis boeken. Maar, je moet ook even goed rekening houden met de vakanties van je genodigden. Op de dag dat je wilt trouwen, zijn mogelijk je beste vrienden op vakantie. Met andere woorden: een zomerse bruiloft organiseren kent de nodige haken en ogen.

Met onderstaande tips zorg je ervoor dat de zomerse bruiloft perfect wordt. Zoals je een bruiloft in je dromen had voorgesteld!

Tip 1: start tijdig met de voorbereidingen

Bij elke bruiloft is het onwijs belangrijk om tijdig met de voorbereidingen te beginnen. Bij een zomerse bruiloft is dit echter nog veel belangrijker. Waarom? Omdat veel mensen in de zomermaanden een volle agenda hebben. Een feestje hier, een festivalletje daar en mogelijk ook nog andere bruiloften. Stuur daarom al vroeg in het jaar de save-the-date kaart op.

Tip 2: houd rekening met de zomervakantie

Bij een zomerse bruiloft moet je heel goed rekening met de zomervakantie houden. Op het moment dat de bruiloft middenin de zomervakantie plaatsvindt, is de kans groot dat veel mensen niet kunnen. Veel mensen zijn – door kinderen of door werk – namelijk gebonden aan slechts een paar weken vakantie. verdiep je hier goed in, voordat je je bruiloft organiseert.

Tip 3: zorg voor vrolijkheid

Bij een zomerse bruiloft hoop je uiteraard op een heerlijk zonnetje. Het zonnetje in huis zijn echter jij en je toekomstige man/vrouw. Zorg daarom op de bruiloft voor de nodige vrolijkheid. Durf de bruiloft kleurrijk aan te kleden, kies voor een vrolijke locatie en kies voor vrolijke jurken/pakken. Daar komen we verderop nog even op terug.

Tip 4: pas op met zonnebrillen

Heb je in de zomer regelmatig last van het felle zonlicht? Dan is een zonnebril de oplossing. Maar, op een bruiloft is een zonnebril eigenlijk geen oplossing. Zeker als de huwelijksfoto’s gemaakt worden, wil je daar niet met je zonnebril op staan. Mocht je toch graag een zonnebril willen dragen, doe je dit het beste ná de officiële ceremonie. Op bijvoorbeeld de receptie of het buitenfeest is een zonnebril dragen prima.

Tip 5: ga voor vrolijke trouwkleding

Voor zowel man als vrouw is het aan te raden om voor vrolijke trouwkleding te gaan. Kies voor een vrolijke Sissi trouwjurk of kies voor een vrolijk gekleurd pak. Met een trouwkleed kun je zomers behoorlijk veel kanten op. Zo kun je voor een jurk met veel kant kiezen; dit is lekker luchtig. Je kunt echter ook voor een trouwjurk met  open schouders kiezen. Tijdens een warme zomerdag hoef je immers niet bang te zijn dat je het koud krijgt.

Ook op het gebied van accessoires moet je voor vrolijkheid gaan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij manchetknopen, een stropdas en aanverwante accessoires.

Tip 6: draag als bruidegom altijd een ondershirt

Tijdens een zomerse bruiloft kan het behoorlijk warm worden. Ondertussen ben je waarschijnlijk ook nog gespannen. Het is immers jullie dag en iedereen kijkt naar jullie. Het gevolg; je gaat transpireren. Draag daarom altijd een ondershirt, zodat dit niet zichtbaar is voor de gasten op de bruiloft!

Maak snel je afspraak