fbpx

Samen slapen of apart. Wat doe je de nacht voordat je gaat trouwen?

Het is een hele oude traditie. De nacht voordat je gaat trouwen, hoor je als aanstaand bruidspaar apart van elkaar te slapen. Waarom is dat eigenlijk? Wil je dat in deze moderne tijd nog wel?

De nacht apart voordat je gaat trouwen

Het kan erg leuk zijn om mooie tradities in ere te houden. Daarom kiezen veel bruidsparen er nog altijd voor om de nacht voor de bruiloft apart van elkaar te slapen. Misschien heb je ook wel elk je eigen vrijgezellenfeest gehad en dan is het niet zo raar om apart van elkaar te slapen.

Van oudsher ging de bruidegom op de dag van de bruiloft naar het huis van de ouders van de bruid om haar daar op te halen. Dat was ook hèt moment waarop hij haar voor het eerst in de trouwjurk zag. Een magisch moment. Het was vroeger ook logisch, omdat veel mensen tot aan hun huwelijk nog bij de ouders thuis woonden.

Het magische moment dat hij jouw trouwjurk voor het eerst ziet

Tegenwoordig is het wel anders. Soms wonen stellen al jaren samen en hebben ze al kinderen voordat ze gaan trouwen. Dan kan het alsnog heel leuk zijn om de nacht voor de bruiloft apart te slapen. Misschien brengt het nog zelfs wel geluk. In ieder geval heb je de avond ervoor nog even extra quality time met je ouders. Heel gezellig. En ’s ochtends kun je alle tijd nemen voor het klaarmaken, de make-up, je haren en het aantrekken van je budget trouwjurk. Het blijft voor je partner nog een volledige verrassing hoe jij er uitziet. Zo spannend hoe zijn eerste reactie gaat zijn. En een prachtig moment om vast te laten leggen door een goede trouwfotograaf.

Liever samen slapen

Maar… misschien wil jij wel veel liever samen de laatste nacht als ongetrouwd stel doorbrengen. Misschien heb je helemaal geen zin om bij je ouders te gaan slapen. Dat kan natuurlijk ook. Gewoon lekker vertrouwd in je eigen huis en in je eigen bed, want dat slaapt natuurlijk het best. Dan kun je ook samen eventuele zenuwen tegengaan. Wel net zo relaxed.

Actie van de maand mei:

Koop je droomjurk, vanaf 799, en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!