fbpx

Trouwbelofte schrijven: Dit is wat er in een goede trouwbelofte staat

Hoewel het vroeger iets was dat we vooral in Amerikaanse films zagen, worden op Nederlandse bruiloften nu ook vaak persoonlijke trouwbeloftes uitgesproken door het trouwpaar. Hierin maken ze beloftes aan elkaar die ze tijdens het huwelijk willen waarmaken. Het is een erg intiem moment, maar kan ook flink wat zenuwen opleveren. Want wat zeg je precies in je trouwbelofte?

Maak je geen zorgen! Wij geven je hier de basis voor een onvergetelijke gelofte.

Zeg dat je van de ander houdt

Dit lijkt een logisch begin, maar er wordt toch vaak overheen gekeken bij de trouwbeloftes. Het is tenslotte de reden waarom iedereen bijeengekomen is op een bruiloft. Neem daarom een momentje om deze emoties te erkennen. Je kunt er creatief mee zijn, en het verwerken in een leuke anekdote. Wanneer wist je bijvoorbeeld voor eerst dat je van de ander hield?

Laat je partner weten dat je er altijd voor ze zal zijn

‘In ziekte en gezondheid’. We kennen het concept allemaal. Toch is het krachtig om dit een persoonlijke betekenis mee te geven. Een huwelijk gaat door ups en downs, dus het is ook nog eens belangrijk dat je het meent. Denk er eens goed over na wat dit voor je betekent. Wat ben je bereid voor de ander te doen?

Maak daadwerkelijk een belofte

Het heet niet een trouwbelofte voor niets. Je gaat een levenslang partnerschap aan met iemand. Wat betekent dit voor jou? Kun je beloven dat je altijd van de ander zult blijven houden, wat er ook gebeurt? Maak je geen zorgen, je kunt het ook iets luchtiger houden. Zul je er altijd voor zorgen dat er genoeg melk in huis is? Zal jij alle spinnen uit het huis verwijderen? Ook met deze kleine dingen laat je zien dat je er voor de ander bent.

Deel iets persoonlijks

Hoe oprechter je bent tijdens je trouwbelofte, hoe beter. Dit kun je doen door iets persoonlijks te delen met je partner (en de rest van de zaal). Laat hen bijvoorbeeld weten dat je ooit bang was om je aan één persoon te binden. Dat je vaak hebt getwijfeld of je wel goed genoeg voor de ander bent. De rauwe emoties die je hebt gevoeld in je relatie, hebben je tot dit punt gebracht, dus waarom zou je ze niet delen?

Laat weten dat je de ander nodig hebt

Oké, je hebt alles gegeven wat je hebt. Nu is het tijd om te erkennen dat ook jij steun nodig hebt van de ander. Je partner kan je steunen in de moeilijke momenten, en bij je staan door dik en dun. Hoe zou je je voelen als deze steun wegviel? Probeer dit te verwoorden, en je kunt je partner laten weten hoe belangrijk hij of zij voor je is.

Wil jij schitteren in een trouwjurk klein budget? Breng een bezoek aan onze boetiek in Lommel!

Actie van de maand mei:

Koop je droomjurk, vanaf 799, en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!