fbpx

Trouwen in coronatijd – Hoe ga je daar mee om?

Wanneer je trouwplannen hebt, dan is dat natuurlijk erg leuk en bijzonder. Vanaf het moment dat je een datum hebt gekozen, ga je er helemaal naartoe leven. Tegenwoordig is het extra bijzonder, omdat je rekening moet houden met veel regels. Trouwen in coronatijd. De maatregelen veranderen telkens weer en kunnen al je plannen zomaar in de war schoppen. En daar sta je dan in je mooiste trouwjurk. Hoe ga je daar mee om? Waar moet je rekening mee houden?

Maatregelen in Nederland of België

We hebben de aflopen jaren al met verschillende maatregelen te maken gehad. Zowel privé als voor ons werk. Het lastige is vooral dat er regelmatig wijzigingen zijn. En een bruiloft plan je nu eenmaal ver van tevoren. Dat betekent dat je niet zult weten wat de maatregelen op dat moment gaan zijn.

Bovendien hanteren België en Nederland ook nog eens verschillende richtlijnen. Extra belangrijk dus om in de gaten te houden wanneer je bijvoorbeeld rondom Uden of in de omgeving van Eindhoven trouwt. Wellicht heb je gasten van over de grens. Of heb je trouwjurk in België gekocht terwijl je zelf in Nederland woont.

Evenement of horeca

Het is in ieder geval goed om te weten dat een bruiloft wordt gezien als een evenement. Op dit moment is de regel dat er geen evenementen na 18.00 uur mogen plaatsvinden.

Voor een feest of receptie in een restaurant, een zaal of op het terras gelden de coronaregels voor de horeca. Goed dus om die ook te checken. Er is op de Nederlandse website van de Rijksoverheid een speciale pagina over bruiloften en corona. Handig.

Laat pret niet bederven

Hoewel de precieze invulling van de maatregelen telkens weer verandert, hoeft deze coronatijd geen pretbederver te zijn. Je kunt nog steeds trouwen. En een supermooie dag beleven! Vol gezelligheid en plezier. Uiteindelijk draait het toch om jullie liefde voor elkaar.

Actie van de maand Juni:

Koop je droomjurk, vanaf 799, en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!