fbpx

Trouwen in het buitenland? De voor- en nadelen

Een bruiloft in het buitenland – wat is er romantischer dan dat? Op het strand of in een sprookjesachtig kasteel; veel van ons hebben er wel eens over gefantaseerd. Hoewel een bruiloft in het buitenland kan leiden tot enige moeilijkheden, is het voor sommige stellen helemaal de moeite waard. Trouwen in het buitenland kent veel pluspunten, maar het kan ook zorgen voor extra stress en kopzorgen.

Overweeg je een bruiloft in het buitenland te plannen? Houd dan rekening met de voor- en nadelen. Hier gaan we ze kort langs.

Voordelen van trouwen in het buitenland

Het is intiem

Hoewel het misschien niet de bedoeling was, kun je ervan uitgaan dat je gastenlijst een stuk kleiner is bij een bruiloft in het buitenland. Dit geeft je echter een geweldige kans om een onvergetelijk avontuur aan te gaan met de gasten die de reis voor je hebben afgelegd. Ook onderling zullen je gasten een sterke band opbouwen. Dit zorgt voor een gemeenschappelijk gevoel.

De mooiste trouwfoto’s

Bij een bruiloft op een buitenlandse locatie zul je ongetwijfeld prachtige plaatjes kunnen schieten. Zie je jezelf al voor je op een exotisch strand met zonsondergang? Of op een prachtige locatie met de heuvelachtige omgeving op de achtergrond? Je trouwfoto’s alleen zijn misschien al reden genoeg om je bruiloft in het buitenland te houden.

Je bent op vakantie!

Als je een bruiloft in het buitenland houdt, kun je meteen je huwelijksreis er achteraan plakken. Je bent namelijk al op locatie! Dit geeft je de kans om echt uit te kunnen rusten na een onvergetelijk feest, en samen met je partner een geweldige tijd te hebben als getrouwd stel. Misschien blijven sommige van je gasten iets langer hangen, zodat jullie samen een vakantie kunnen vieren om nooit te vergeten.

Nadelen van trouwen in het buitenland

Andere regels

Over het algemeen weet je waar je wel en niet mee kunt wegkomen in Nederland. In het buitenland gelden echter weer andere regels. Hoe zit het precies met geluidsoverlast? Wat mag er wel en niet meegenomen worden op reis? Vergeet ook de informele regels niet. Verwacht het hele dorp een uitnodiging voor het feest? Lees je dus goed in op de lokale regels en gewoonten als je ergens een bruiloft wilt plannen.

Communicatieproblemen

Bij een bruiloft in het buitenland zul je waarschijnlijk op locatie veel moeten regelen. Denk aan de catering, de bloemen en de verhuur. Het kan lastig zijn om afspraken te maken als er een taalbarrière is. Zo kun je er misschien niet gerust op zijn dat alles goed geregeld is. Een vertaler kan je echter helpen om communicatieproblemen te voorkomen.

Gasten die niet kunnen komen

Zoals we al hebben gezegd, kan een kleine gastenlijst een voordeel zijn voor een bruiloft in het buitenland. Sommige mensen moeten er echter bij zijn. Het is ontzettend jammer als een dierbare vriend of familielid niet naar je bruiloft kan komen, omdat het ze niet lukt om de reis te maken. De kosten van het reizen kunnen gasten afschrikken. Ook is het mogelijk dat ze de tijd niet hebben om af te reizen naar je trouwlocatie.

Wil jij een prachtige sissi trouwjurk scoren voor jouw bruiloft in het buitenland? Breng een bezoekje aan onze bruidsboetiek in Lommel, voor alle mogelijkheden!

Maak snel je afspraak