fbpx

De actuele trends op het gebied van trouwpakken voor heren

Zowel de bruid als de bruidegom vallen op tijdens een bruiloft. Een bruid valt op door haar prachtige trouwkleed, terwijl een man opvalt door zijn stijlvolle pak. Op het gebied van trouwpakken voor heren is de afgelopen jaren het nodige veranderd.

Lange tijd was het standaard om voor een grijs, zwart of wit trouwpak te kiezen. Door de jaren heen is dat behoorlijk veranderd. Een bruiloft hoeft tegenwoordig niet meer al te ‘stijfjes’ en ‘traditioneel’ te zijn, waardoor je veel kanten op kunt met het trouwpak.

Binnen het huidige aanbod zijn enkele opvallende trends waarneembaar. De actuele trends op het gebied van trouwpakken voor heren bespreken we graag hieronder.

Kleur, kleur en nog eens kleur

In het huidige aanbod van trouwpakken vind je bijzonder veel kleurtjes terug. Je kunt bijvoorbeeld uit allerlei rode tinten kiezen, uit allerlei groene tinten en uit allerlei blauwe tinten. Aangezien je uit zóveel kleuren kunt kiezen, is het niet altijd even makkelijk om tot de juiste keuze te komen.

Hoe je dit wel kunt doen? Dit doe je gewoonweg door veel kleuren uit te proberen. Heb je het idee dat je zeker geen blauw trouwpak wilt hebben? Probeer dan toch eens een blauw trouwpak uit. Je hoeft dit pak niet te kiezen, maar je kunt hiermee wel allerlei kleuren afstrepen. Op die manier kom je snel uit bij het beste trouwpak in de gewenste kleur.

Instappers

Veel mannen kozen er voor om onder hun trouwpak nette schoenen te dragen. Dit waren veelal veterschoenen die qua kleur perfect bij het trouwpak pasten. In de afgelopen jaren is hier echter een kentering in zichtbaar. Meer en meer mannen kiezen nu namelijk voor gave instappers. Dit zijn schoenen zonder veters en met een ietwat zomerse uitstraling. Zeker als je in de zomer gaat trouwen, staan deze schoenen mogelijk prachtig bij je trouwpak.

Driedelig kostuum

Een driedelig kostuum is nog steeds dé keuze van dit moment. Je kunt ook voor een tweedelig kostuum kiezen, maar het aanbod daarvan is heel erg beperkt. Bovendien is het toch wel ‘gebruikelijk’ om op een bruiloft een driedelig kostuum te dragen.

Let op de details

De laatste trend heeft betrekking op de details. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, kiezen veel mannen voor andere soorten schoenen. Waar ook veel mannen voor kiezen, is om manchetknopen, sokken, het ondershirt en de onderbroek volledig af te stemmen op het trouwpak. Dat is ook zoals het hoort!

Zorg er daarnaast voor dat je geen armsieraden of horloges draagt. Een kostuum komt namelijk het mooiste uit als je bij de armen niks draagt. Zowel het jasje als het overhemd zitten bij de polsen relatief strak; er is hierdoor eigenlijk ook geen ruimte voor een horloge. Laat de accessoires dus links liggen, maar focus je wel op fraaie details die bij je trouwpak passen!

Actie van de maand Juli:

Koop je droomjurk, vanaf €799,- en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!