fbpx

Wat moet je weten als je een trouwjurk gaat kopen?

Ja, het is eindelijk zover: je mag eindelijk een trouwkleed kopen! Spannend en leuk! Wij willen natuurlijk dat alle bruiden de trouwjurk van hun dromen vinden, maar als je een bruidsjurk gaat uitzoeken, zijn er wel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Zorgeloos een trouwjurk kopen? Wij hebben een 6-tal tips op een rijtje gezet.

Neem maximaal 3 mensen mee

Des te meer mensen, des te meer meningen. Dat kan uiteindelijk alleen maar verwarrend zijn. Je wilt dicht bij jezelf blijven en dat wordt niet makkelijker als je beste vriendin, je moeder, je schoonmoeder of de buurvrouw allemaal hun ongezouten mening geven. . Twee of drie mensen is gezellig en waardevol.

Draag naadloos ondergoed en plakbeha  

Je wilt natuurlijk geen ondergoed zien als je je droomjurk draagt. Vermiij daarom zwart ondergoed en zorg voor huidskleurig en naadloos ondergoed. Ook een goede test voor de grote dag: is dit ondergoed geschikt of heeft het toch iets anders nodig?

Neem je trouwschoenen mee 

Als je nog geen trouwschoenen hebt, neem schoenen mee met vergelijkbare hakhoogte die je tijdens de bruiloft kunt dragen. Je houding verandert behoorlijk met een paar hakken aan je voeten, dus om écht goed in te schatten of een jurk je mooi staat is het fijn een trouwjurk te passen met bijpassende trouwschoenen. 

Draag je haar een klein beetje in de stijl van de grote dag

Het zal je vast niet verbazen dat je kapsel een belangrijk onderdeel is van je totale look. Weet je nu al dat je je haar (grotendeels) los zal dragen tijdens de bruiloft? Dan draag je haar ook los als je je droomjurk gaat passen. 

Luister goed naar je gevoel en blijf bij jezelf

Klinkt makkelijk en cliche, maar is het niet. Er wordt namelijk nogal wat verwacht van een trouwjurk. Je wilt er op je allermooist uitzien en je wilt dat je verloofde spontaan in huilen uitbarst als je aan komt lopen. Daardoor ben je vooral bezig met wat anderen vinden. Dat is dus wat je niet moet doen. Je moet goed naar jezelf luisteren en bepalen waar jij blij van wordt? Waar voel jij je het mooist in? Laat dat leidend zijn! Grote kans dat je dan ook écht op je allermooist bent. 

Bekijk ook eens onze collectie trouwjurken online!

Veel shopplezier!

Actie van de maand mei:

Koop je droomjurk, vanaf 799, en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!