fbpx

Wat te doen met de huwelijksreis?

Dromen van witte stranden en verre oorden. Zie je jezelf al liggen? De vraag die veel veel mensen al vroeg bij het plannen van de bruiloft stellen, is ‘Wat gaan we doen met de huwelijksreis?’. Misschien hebben jullie al een lijst met mooie bestemmingen, misschien heb je nog helemaal geen idee of misschien wil je helemaal niet op reis. Dat kan natuurlijk ook.

Met de trouwjurk het vliegtuig in

Een huwelijksreis wordt van oudsher gemaakt direct of kort nadat je de officiële trouwdag is geweest. Je zou bij wijze van spreke de avond van je trouwdag in je trouwjurk nog kunnen vertrekken. Vaak wordt er echter gekozen om een paar dagen later te gaan. Dan kun je ’s avonds lekker feest vieren, een paar dagen even bijkomen en rustig je spullen inpakken voordat je vertrekt.

Jarenlang waren tropische bestemmingen met witte stranden en palmbomen favoriet als huwelijksreisbestemming. Gewoon helemaal niets doen, liggen in een hangmat en genieten van de zon. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een actievere huwelijksreis. Een rondreis, een stedentrip of luxe resort het is allemaal mogelijk. Er zijn zelfs reisbureaus die gespecialiseerd zijn in romantische honeymoons. Je vindt er de meest bijzondere bestemmingen zoals een huwelijksreis naar Australië, Dubai of Griekenland.

Trouwen en huwelijksreis in één

Het kan natuurlijk ook leuk zijn om het huwelijk met een reis te combineren. Wanneer je bijvoorbeeld met een klein gezelschap wilt trouwen, kun je overwegen om in het buitenland te trouwen. Een leuk kasteel in Schotland, je neemt je bruidskleed mee, je gasten kunnen allemaal blijven overnachten. Heel gezellig.

Of wil je helemaal alle verplichtingen ontlopen? Dan ga je gewoon op reis naar Las Vegas en trouw je daar (stiekem) met z’n tweeën. Zoek een goedkope trouwjurk en maak er een low-budget trouwerij van, helemaal speciaal voor jullie alleen. Ook heel romantisch.

Maak snel je afspraak