fbpx

Wat te doen met jouw bruidsjurk na de bruiloft?

De grote dag zit erop, je hebt ervan kunnen genieten in jouw droom trouwjurk. Je hebt geweldige herinneringen aan deze jurk en het is een kostbaar bezit. Natuurlijk ontzettend zonde als deze jurk nu voor eeuwig in de kast blijft hangen. Gelukkig zijn er genoeg originele ideeën te bedenken wat jij nog met jouw bruidsjurk kunt doen. We zetten de leukste ideeën hier voor je op een rijtje.

Geef jouw trouwjurk door

Vroeger was het veel gebruikelijker dat een trouwjurk generaties lang meeging. Toch kan het ook tegenwoordig weer een mooie traditie zijn om in ere te herstellen. Bewaar jouw trouwjurk voor de dag dat jouw eventuele dochter, kleindochter of schoondochter gaat trouwen. Het is vaak ook mogelijk om de jurk te laten vermaken zodat het aangepast is op de smaak van degene waar de jurk aan wordt doorgegeven. De jurk laten verwerken in een klein jurkje om nu al aan je kind te geven of te gebruiken als bruidsmeisjes jurk kan natuurlijk ook.

Gebruik de stof

Het klinkt heftig, de schaar zetten in jouw geliefde trouwjurk. Toch is het ook zonde om de bijzondere stof alleen maar in de kast te laten hangen. Je kunt ervoor kiezen om een nieuw kledingstuk te laten maken van jouw bruidsjurk. Een top of rok die je ook op andere bijzondere gelegenheden kunt dragen. Ook kun je ervoor kiezen het te verwerken in een zakdoek als herinnering die je bij je kunt dragen. Denk ook eens aan een lakentje voor in een ledikant of als dekentje voor op de bank. Het is even spannend maar het is de manier om elke dag weer herinnerd te worden aan jullie dag. 

Trash the dress

Een echte Amerikaanse traditie die ook steeds meer naar Nederland komt overwaaien. Het idee van ‘trash the dress’ is letterlijk het ‘verpesten’ en vies maken van jouw trouwjurk. Deze traditie voer je uit met je kersverse geliefde, een mooi moment samen na de trouwdag. Je kunt door de modder rollen, een taartgevecht doen of verf gooien naar elkaar. Vaak wordt dit vastgelegd door een fotograaf zodat je hele bijzondere foto’s hebt als nieuw getrouwd stel.

Doneer jouw bruidsjurk

Jij zult de jurk als het goed is maar één keer dragen, maar er zijn genoeg bruidjes die alleen maar kunnen dromen van een echte trouwjurk. Kies ervoor om jouw trouwjurk te doneren aan een goed doel. Dan kan iemand die niet de financiële middelen heeft om een grote dag te organiseren, toch één keer stralen in een echte bruidsjurk. Mooi idee toch dat je de jurk niet voor maar één trouwdag hebt gekocht?

Heb jij jouw droomjurk al gevonden?

Genoeg inspiratie voor wat je kunt doen met jouw bruidsjurk na de trouwdag. Maar daarvoor moet eerst die droomjurk worden uitgezocht natuurlijk. Bij onze trouwjurken outlet kun je shoppen voor jouw perfecte bruidsjurk. Ben je op zoek naar een goedkope bruidsjurk van goede kwaliteit die perfect bij jouw past, kom dan snel bij ons langs. De trouwjurken outlet is het adres voor kwalitatieve en betaalbare bruidskleding, nabij Antwerpen

Actie van de maand Juni:

Koop je droomjurk, vanaf 799, en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!