fbpx

Hoe hou je je bruiloft betaalbaar?

Een gemiddelde bruiloft kost al snel meer dan 10.000 euro. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat de gemiddelde bruiloft 14.548 euro kost. Dit is overigens nog zónder de huwelijksreis. Erg betaalbaar is een bruiloft niet.

Heb je niet zoveel geld op de spaarrekening staan? Of vind je het niet nodig om zoveel geld aan jullie bruiloft uit te geven? Op zich goed voor te stellen. Je kunt dit geld ook aan andere dingen uitgeven, zoals een lange huwelijksreis.

Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om je bruiloft betaalbaar te houden. De beste tips daarvoor vind je in dit artikel.

1. De datum slim kiezen

Een van de slimste manieren om je bruiloft betaalbaar te houden, is door zorgvuldig de datum en het seizoen te kiezen. Vele paren dromen van een bruiloft in de warme zomermaanden, maar wat velen niet weten, is dat trouwen buiten het traditionele hoogseizoen (mei-september) aanzienlijk kan schelen in de kosten. Overweeg een datum in de vroege lente of late herfst wanneer locaties vaak lagere tarieven hanteren vanwege de afname in vraag. Ook kan het kiezen van een weekdag, in plaats van de populaire zaterdag, leiden tot aanzienlijke besparingen. Veel leveranciers en locaties bieden kortingen voor bruiloften op bijvoorbeeld een donderdag of vrijdag, omdat deze dagen minder in trek zijn. Dit biedt niet alleen een kans op besparingen, maar kan ook meer opties openen voor locaties en leveranciers die anders volgeboekt zouden zijn.

bruidspaar dat tussen de herfstbomen loopt

2. Creatief met de locatie

Een andere effectieve strategie om de kosten van je bruiloft te beheersen, is door creatief om te gaan met de keuze van je locatie. Het vinden van een plek die zowel voor de ceremonie als voor de receptie kan dienen, kan aanzienlijk schelen in de kosten. Denk bijvoorbeeld aan charmante boerderijen of schilderachtige wijngaarden. Bovendien kunnen deze locaties vaak meer flexibiliteit bieden als het gaat om catering en decoratie, wat je meer controle geeft over de kosten.

Daarnaast is een bijzonder aantrekkelijke en vaak over het hoofd geziene optie het organiseren van je bruiloft in je eigen tuin of die van kennissen. Met de juiste aankleding transformeer je elke tuin tot een droomlocatie. Hoewel het wat extra organisatie vraagt, zoals het voorzien in tenten bij slecht weer, blijven de kosten veelal lager dan bij traditionele locaties.

3. De gastenlijst minimaliseren

Hoewel het verleidelijk kan zijn om iedereen die je kent uit te nodigen, kan het beperken van de gastenlijst tot alleen de meest dierbare vrienden en familie aanzienlijke besparingen opleveren op gebieden zoals catering, stoelverhuur, en zelfs de locatiegrootte. Een intieme bruiloft zorgt niet alleen voor een meer persoonlijkheid met je gasten, maar het biedt ook de gelegenheid om meer kwaliteitstijd door te brengen met elke gast.

selfie van echtpaar en bruiloftgasten

4. Doe-het-zelf elementen

Het inzetten op doe-het-zelf (DIY) elementen voor je bruiloft kan een enorm verschil maken in het beheersen van je budget, terwijl het ook een unieke en persoonlijke touch aan je grote dag toevoegt. Van uitnodigingen en decoraties tot bedankjes, het zelf maken van deze onderdelen kan niet alleen leuk en bevredigend zijn, maar ook aanzienlijk kosten besparen. Het internet wemelt van de tutorials en inspiratiebronnen die je kunnen helpen bij het creëren van professioneel ogende ontwerpen, zelfs zonder ervaring. Dit biedt ook een prachtige gelegenheid om vrienden en familie bij de voorbereidingen te betrekken, wat het proces nog betekenisvoller maakt.

diy trouwkaarten bruiloft

5. Betaalbare jurk

Zie je het niet zitten om duizenden euro’s aan je nieuwe trouwkleed uit te geven? Logisch. Je draagt je jurk immers maar één keer. Gelukkig kun je bij De Bruidsmode Outlet Lommel terecht. Bij ons vind je een divers aanbod van trouwjurken klein budget. Deze jurken zijn goedkoop, maar zijn wel van een prima kwaliteit. Uiteraard straal je van top tot teen in deze jurken; de jurken zijn een lust voor het oog, maar dan wel een stuk goedkoper. Met jurken die beginnen vanaf €499, hou je meer geld over voor andere bruiloft zaken. 

bruidsjurk

6. Catering slim aanpakken

Traditionele, full-service catering kan snel oplopen in de kosten, maar er zijn tal van alternatieve cateringopties die zowel uniek als kosteneffectief zijn. Overweeg bijvoorbeeld food trucks, die een breed scala aan culinaire stijlen bieden tegen een fractie van de prijs van traditionele cateraars. Maar je kunt natuurlijk ook met een aantal mensen die dicht bij je staan aan de slag in de keuken om een buffetstijl neer te zetten. S

 

catering bruiloft

7. Fotografie en entertainment

Het kiezen van een opkomende fotograaf of een getalenteerde student kan aanzienlijke besparingen opleveren ten opzichte van meer gevestigde professionals, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van je foto’s. Deze jonge talenten zijn vaak even gedreven om een prachtig portfolio op te bouwen en kunnen verrassend frisse en innovatieve perspectieven bieden op je speciale dag. Lees ook ons blog tips voor een prachtige bruidsreportage.

Voor muziek en entertainment kan het huren van een lokale DJ of zelfs het samenstellen van een zorgvuldig gecureerde afspeellijst een sfeervolle en persoonlijke touch geven zonder de kosten van een live band. Dit kan niet alleen helpen bij het beheersen van uitgaven, maar stelt je ook in staat om een muzikale sfeer te creëren die echt weerspiegelt wie jullie als koppel zijn.

fotograaf die bruidspaar aan het fotograferen is

8. Stel prioriteiten

Het plannen van een betaalbare bruiloft draait om het stellen van prioriteiten en het creatief benutten van je beschikbare middelen. Door slimme keuzes te maken over de datum, locatie, gastenlijst, en het zelf maken van decoraties, kun je aanzienlijke besparingen realiseren zonder in te boeten aan de schoonheid of betekenis van je grote dag. Het is belangrijk om te onthouden dat de waarde van je bruiloft niet wordt gemeten aan de hand van hoeveel je uitgeeft, maar door de liefde en de herinneringen die je deelt met je dierbaren. Met een beetje creativiteit en planning kun je een droombruiloft creëren die zowel mooi als budgetvriendelijk is.

wedding planner

Actie van de maand mei:

Koop je droomjurk, vanaf 799, en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!