fbpx

Hoe hou je een bruiloft betaalbaar?

Een gemiddelde bruiloft kost al snel meer dan 10.000 euro. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat de gemiddelde bruiloft 14.548 euro kost. Dit is overigens nog zónder de huwelijksreis. Erg betaalbaar is een bruiloft niet.

Heb je niet zoveel geld op de spaarrekening staan? Of vind je het niet nodig om zoveel geld aan jullie bruiloft uit te geven? Op zich goed voor te stellen. Je kunt dit geld ook aan andere dingen uitgeven, zoals een lange huwelijksreis.

Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om je bruiloft betaalbaar te houden. De beste tips daarvoor vind je in dit artikel.

Houd de gastenlijst kort

Des te meer mensen je uitnodigt, des te duurder de bruiloft wordt. Om de bruiloft betaalbaar te houden, zou je daarom kritisch naar de gastenlijst moeten kijken. Wie wil je per sé op je bruiloft hebben? En wie mogen alleen in de avond komen?

Bijkomend voordeel: met een kortere gastenlijst ben je alleen met de meest dierbare mensen in je leven. Je hoeft je aandacht hierdoor ook niet over honderden gasten te verdelen.

Stel prioriteiten

Als je je bruiloft betaalbaar wilt houden, moet je compromissen sluiten. Om dat voor elkaar te krijgen, moet je prioriteiten stellen. Wat wil je per sé op je bruiloft hebben? En welke zaken zijn eigenlijk van minder belang voor jezelf? Zo zijn er de nodige bruiloften waarop geen bruidstaart meer aangesneden wordt. Logisch ook als je naar de prijzen van zo’n taart kijkt.

Ga voor goedkope trouwkaarten

Het ontwerpen van een trouwkaart is erg leuk om te doen. Als je je helemaal uitleeft, wordt zelfs zo’n trouwkaart erg prijzig. Om de kosten laag te houden, zou je daarom voor goedkopere trouwkaarten moeten gaan. Belangrijkste is dat de trouwkaarten origineel zijn en aansluiten op jullie bruiloft.

Ga voor goedkope trouwkleding

Zie je het niet zitten om duizenden euro’s aan je nieuwe trouwkleed uit te geven? Logisch. Je draagt je jurk immers maar één keer. Gelukkig kun je bij De Bruidsmode Outlet terecht. Bij ons vind je een divers aanbod van trouwjurken klein budget. Deze jurken zijn goedkoop, maar zijn wel van een prima kwaliteit. Uiteraard straal je van top tot teen in deze jurken; de jurken zijn een lust voor het oog, maar dan wel een stuk goedkoper.

Bespaar op de fotograaf

Het is erg leuk als er op je bruiloft foto’s gemaakt worden. Maar, voor een professionele fotograaf moet je diep in de buidel tasten. Om de bruiloft betaalbaar te houden, kun je daarom het beste voor bijvoorbeeld een beginnend fotograaf kiezen.

Kijk goed naar de trouwdatum

Veel stelletjes willen in de zomermaanden trouwen. Dan is het weer lekker en is het één en al vrolijkheid. Dit uit zich echter ook in de prijzen; in de zomer trouwen is relatief duur. Kies je voor een bruiloft in de winter? Dan betaal je plots een stuk minder geld. Voldoende reden dus om op zoek te gaan naar een geschikte dag in de wintermaanden.

Maak snel je afspraak

Dinsdag t/m vrijdag: Afspraakduur : 2 uur
Zaterdag: Afspraakduur : 1,5 uur