fbpx

De voor- en nadelen van een korte trouwjurk

Bij het woord trouwjurk denken de meeste mensen waarschijnlijk direct aan een lange witte jurk. Toch hoef je niet per se in een lange jurk te trouwen, ook een korte trouwjurk kan heel mooi en feestelijk zijn. In dit blog vertellen we je graag meer over de voor- en nadelen van een korte trouwjurk.

Veel keuze bruidsjurken

Het is de droom van veel kleine meisjes, heerlijk zwieren en zwaaien in aan lange prinsesachtige jurk. Hoe groter hoe beter en hoe wijder de rok hoe mooier. Toch?

Misschien denk je er nog steeds zo over, misschien ook niet. Nu die grote dag daadwerkelijk gaat komen, wil je op zoek naar jouw ideale jurk. Dan ben je op de juiste plek bij hèt adres voor outlet trouwjurken in West Vlaanderen. Je wilt immers een bruidsjurk die past bij jouw smaak, budget en bruiloft. Gelukkig kun je tegenwoordig uit heel veel verschillende modellen kiezen. Van strakke en rechte modellen tot wijde en volumineuze exemplaren. En van lange jurken met meterslange slepen tot korte jurken zoals feestelijke cocktail dresses.

De voordelen van korte trouwjurken

Eén van de voordelen van een kort trouwkleed is zonder twijfel dat het je meer bewegingsvrijheid geeft. Je hoeft niet na te denken over waar je je voeten neerzet of over de lange sleep die achter je aan komt. Je stapt een stuk gemakkelijk in en uit je trouwauto. En ook voor het poseren voor de foto’s sta je met een korte jurk snel klaar, je hoeft niet eerst de rok en sleep helemaal netjes te draperen.

Voor een korte jurk is bovendien minder stof nodig. Het is misschien een beetje appels met peren vergelijken, maar over het algemeen is een korte jurk voordeliger dan een lange jurk. De exacte prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van de stofsoort en de kwaliteit, maar over het algemeen is een korte jurk goedkoper.

Tenslotte is een korte trouwjurk wat opvallender. Dat is vooral leuk als je graag tegendraads bent en tegen alle tradities in wilt gaan. Een korte bruidsjurk heeft een meer casual look. Wanneer je niet van plan bent om je bruiloft traditioneel met officiele ceremonies in te vullen, dan is een korte jurk een hele mooie optie.

Mogelijke nadelen van een korte trouwjurk

Doordat een korte jurk minder traditioneel is, heb je ook direct een nadeel te pakken. Het kan nu leuk zijn om voor een korte jurk te kiezen, maar misschien kijk je daar over een paar jaar heel anders tegenaan. En dan sta je wel met die korte jurk op de foto’s.

Ook kan het zijn dat je familie er wat minder blij mee is. Veel (schoon-)moeders zien hun dochter toch het liefst in een mooie lange jurk trouwen. En laten we eerlijk zijn, het is wel fijn als je moeder je jurk ook net zo mooi vindt als jij.

Tenslotte een praktisch nadeel. Je shopt korte trouwjurken online heel gemakkelijk, maar alsnog is het aanbod korte trouwjurken kleiner dan het aanbod van lange jurken. Je hebt simpelweg minder opties om uit te kiezen. Hoewel… voor sommige twijfelende bruiden kan dat misschien juist wel een voordeel zijn.

Maak snel je afspraak