fbpx

Hoe kies je de perfecte trouwjurk als je zwanger bent?

Het plannen van een bruiloft en het kiezen van een trouwjurk is altijd intens. Het zijn van die dingen waar veel emoties bij komen kijken. Stel nu dat je zwanger bent en een kleintje verwacht. Dan zullen je hormonen er nog een schepje bovenop doen en krijg je er ook een praktische uitdaging bij. Hoe vind je namelijk een passende trouwjurk als je zwanger bent?

Buik laten zien of niet

Het begint met de vraag hoe lang je in verwachting zult zijn op je trouwdag. Met andere woorden; is het nog heel pril en wil je het nog niet vertellen, dan ga je natuurlijk een trouwkleed kopen die je buik-(je) verhult. Ben je al ver gevorderd in de zwangerschap, dan heb je geen keus en zul je je buik wel moeten laten zien.

Trouwjurken die je zwangere buik verhullen

Wanneer je je zwangerschap nog liever even geheim houdt, dan kies je voor een bruidsjurk die wat wijder is rondom je buik. Een empire waist model werkt dan heel goed. En ook een jurk met verschillende lagen tule is erg handig om je buik te verhullen. Bij een trouwjurk met een hoge taillelijn ligt de focus vanzelf op de bovenkant van je jurk en zullen mensen minder naar je buik kijken. Heel handig.

Nauwsluitende trouwjurk als je zwanger bent

Stel dat je op je trouwdag al zeven maanden in verwachting bent, dan wordt het lastig om je buik nog te verstoppen. Op zo’n moment kun je maar beter all the way gaan en een jurk zoeken die perfect aansluit en je buik supermooi laat uitkomen.

Een zeemeermin model trouwjurk past erg mooi. Je kent het vast wel van beroemdheden die trots met hun bolle buik poseren en zwanger trouwen. Bij zo’n jurk hoef je niet veel accessoires te dragen. Jouw buik is dan namelijk de mooiste accessoire die je kunt bedenken.

Voorkom vermoeide voeten

Een laatste praktische tip. Denk ook na over je trouwschoenen. Wanneer je zwanger bent, kunnen je voeten wat opgezet raken. Ga dus voor schoenen die net iets meer steun bieden en het liefst voor een platte schoen, eventueel een kleine hak of een mooie witte bruidssneakers. Zo kom je in ieder geval zonder pijnlijke voeten je dag door.

Actie van de maand mei:

Koop je droomjurk, vanaf 799, en krijg GRATIS Bruidssneakers!

(Beschikbaar tot maat 43)

Maak dus snel je afspraak!