fbpx

Hoe zoek je een trouwjurk uit als je klein bent?

Op jouw grote dag wil je er graag oogverblindend uitzien. De trouwjurk moet echte wow- reacties van jouw gasten oproepen. Maar hoe doe je dat als je niet zo lang bent? Wat voor soort modellen passen bij jouw figuur als je bijvoorbeeld 1.60 bent? We geven je graag een paar tips.

Welke modellen zijn niet geschikt

Misschien heb je als kind gedroomd om te gaan trouwen als een prinses. Compleet met een mooie grote baljurk. Dan moeten we je helaas even waarschuwen. Wanneer je niet zo lang bent, is een baljurk geen goed idee. Je zou er namelijk nog kleiner in lijken en bijna ‘verdwijnen’ in de jurk. De aandacht van je gasten zal naar de jurk gaan in plaats van naar jou.

Verder is een jurk met een verhoogde taille niet zo geschikt. Een empire lijn is wel mooi als je weinig volume aan de bovenkant hebt, maar in alle andere gevallen laat het je kleiner lijken.

Tenslotte is ook een jurk met veel rimpels is niet zo geschikt. Door de extra stof lijk je namelijk dikker dan dat je in werkelijkheid bent. Dat wil geen enkele bruid.

Goede trouwjurk modellen als je klein bent

Oké, dat weet je nu. Maar wat is dan wel een geschikt model trouwjurk voor als je klein bent? Om te beginnen is een trouwjurk met een A-lijn model heel mooi. Je krijgt dan nog steeds dat prinsessengevoel zonder dat het ten koste gaat van de aandacht voor jou. Een A-lijn model loopt vanaf de taille uit en geeft je daardoor een supermooi silhouet.

Verder kies je ook het best voor een soepele stof. Een mooie soepele stof valt namelijk vloeiend om je lichaam. Het verlengt daarmee als het ware je lichaam. En dat is het effect dat je graag ziet. Een stugge stof zoals organza of tule geven je juist een hoekiger silhouet. Dat is wel handig als je erg lang en dun bent, maar niet aan te raden wanneer je klein bent.

Korte trouwjurk

Overweeg ook eens een korte trouwjurk. Misschien is het niet het eerste dat in je gedachten naar boven komt, maar een korte trouwjurk is erg mooi als je wat kleiner bent. Met een korte trouwjurk creëer je lengte doordat je benen zichtbaar worden. Je kunt gaan voor een volledige korte trouwjurk of voor een high-low jurk. Dan is de voorkant kort, zodat je benen mooi zichtbaar zijn, maar is de achterkant wel lang, zodat je toch een mooi zwierig gevoel hebt.

Een ander voordeel van een korte jurk is dat je je helemaal kunt uitleven met mooie schoenen. Een sierlijke hoge hak, sneakers met kant of bruidsschoenen vol met glitters. Jij kiest wat bij jouw stijl past.

Maak snel je afspraak